Jobdirumah.com

Followers

Wednesday, May 19, 2010

anak derhakakah?

tadi lepas subuh ad orang ketuk pintu, bukaklaa.. ingatkan ibu rupanya ayah~

jadi beginila....

ayah : result da kua kan?
nurul : dah Yah.
ayah : dapat bape?
nurul : ____
ayah : kenapa teruk sangat sampai mcmtu
nurul : - senyap -
ayah : ta blaja ke? main2?
nurul : - senyap - dan tiba2, akak da usaha Yah. akak pun tatau cmtu jadiny. ayah taukan cane result akak sebelum ni kalau ayah kata akak blaja main2. kawan2 pun ta percaya akak dapat cmtu.
ayah : hmm. U? UPU form da isi?
nurul : bole lagi. blm lagi. 21hb baru bukak.
ayah : - senyap dan terus kua -

at the mean time air mata saya jatuh lagi...
ayah... kalau hati ayah hancur, hati akak bersepai.
ibu.... kalau hati ibu terguris, hati akak dilapah.
ampunkan akak, ayahibu.....
akak  da buat yang sangat terbaik. akak tatau cani jadiny. lillahitaala. akak ta sangka sungguh. ap yang akak jawab masa final hari tu itulah yang terbaik. akak tatau kat mane salahny sampai cmtu sekali result akak. ap yang akak yakin sekarang Allah maha berkuasa. suma yg jadi ad hikmahny...

Nak UPSR saya diuji. Nak PMR saya diuji. SPM saya diuji dengan result. Di Matrix final sem1 diuji dengan ayah sakit. UPS2 diuji dengan Ayah sakit. Final sem2- diuji dengan result. saya yakin Allah maha berkuasa...

la tahzan innallaha ma'ana...
innallaha maas sobirin wahai Nurul....
amin...