Jobdirumah.com

Followers

Sunday, September 26, 2010

saya budak kampung.

dah dua kali aku like " saya tak malu jadi budak kampung " kat Facebook. tapi aku tanya balik " kampung ke aku ni? celah mana aku kampung? kampung mana aku duduk? besar kat kampung ke? kalau aku budak kampung, kenapa aku teruja nak belajar panjat pokok, nak rasa main upih apa semua? kalau budak kampung mesti dia tak heran dah. " lahir2 je aku dah besar kat JB, pahtu aku pindah rumah nenek sebelah ayah kat Parit Raja. tulah, aku mg suka cakap " well, aku kan budak kampung " lepas tu aku senyum. dalam hati aku gelak. haha. jangan tanya kenapa sebab aku pun tak tau apa motif aku kata cmtu. hihi.
kampung.... aku teringin nak duduk kampung yang bukan setakat balik kampung rumah nenek :x
aku teringin nak main upih macam dalam cerita Anak2 Sidek tu.
aku teringin nak belajar panjat pokok macam yaya selalu buat.
aku teringin nak main baling2 buah kopi macam aku selalu baca kat buku.

kenapa aku tak dapat rasa semua tu?